Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 27 juli 2014

Aardappelmousseline met knolselderij en champignons

Ingrediƫnten
  • 500 gr kruimige aardappels, geschild
  • 500 gr knolselderij, geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 25 gr boter
  • 250 gr champignons in vieren
  • versgeraspte nootmuskaat.


Bereiding
Snijd de aardappels en de helft van de knolselderij in gelijke stukken van ca. 3 cm. Breng ze met de knoflook, melk en de room aan de kook en kook de groenten in ca. 15 min. in een afgesloten pan gaar.
Snijd intussen de rest van de knolselderij in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de blokjes knolselderij samen met de champignon in ca. 5 min. gaar en bruin. Bestrooi met zout en peper.
Giet de gekookte aardappel en knolselderij af door een zeef in een ko, druk de aardappel en knolselderij met een pollepel door de zeef in de afgegoten melk. Breng de dunne puree op smaak met zout en peper en een stukje versgeraspte nootmuskaat. Schep de gebakken knolselderij en champignons erdoor.