Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 27 juli 2015

Mosselen met cider en room

Ingrediënten:
  • 30-40 gr. boter
  • 2 uien, in ringen
  • 2 flinke wortels, in halve plakjes
  • 1 klein bosje bladpeterselie, de stelen grof en de blaadjes fijn gesneden
  • 3-4 kilo mosselen
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/2 fles droge cider
  • 200 ml crème fraîche.


Bereidingswijze:
Gebruik 2 grote pannen. Verdeel de boter over de pannen fruit hierin de uien, prei, wortels en peterseliestelen. Voeg de mosselen de peperkorrels en laurier toe en schenk er de cider op. Leg een deksel op beide pannen en breng aan de kook.
Schud de pannen tijdens het koken ene paar keer goed en begin na 3-4 minuten te testen of de mosselen gaar zijn. Voeg op het laatst de crème fraîche en het peterselieblad toe en hussel nog even goed.



Bron: Janneke Vreugdenhil