- 2-3 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1,5 tl gemalen komijn
- 1,5 tl gemalen gemberpoeder
- 1,5 tl gemalen koriander
- 1 el harissa
- 12 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 400 gr stevige witvis, in stukken
- 100 gr sperziebonen, afgehaald in stukjes van 3 cm
- 400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 400 gr tomatenblokjes
- 250 ml visbouillon
- 500 gr vongole of andere schelpdieren
- 120 gr doperwten
- 1/2 bosje munt, blaadjes fijngesneden
- 300 gr couscous
- 45 gr amandelschaafsel.
Bereiding:
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Fruit de ui 3-4 minuten. Voeg de knoflook, specerijen en harissa toe en schep 2 min. om tot de aroma's vrijkomen. Voeg de garnalen, vis, sperziebonen en kikkererwten toe. Schep 2 min. om en voeg de tomatenblokjes, bouillon en zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat 4-5 min. zachtjes inkoken. Voeg de schelpen en doperwten toe en verwarm afgedekt 5 min. tot de schelpen zich openen.
Neem van het vuur.
Strooi de munt over de tajine. Serveer met couscous, bestrooid met amandelschaafsel.