Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 27 juli 2015

Tajine met vis

Ingrediƫnten:
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 1,5 tl gemalen gemberpoeder
  • 1,5 tl gemalen koriander
  • 1 el harissa
  • 12 grote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 400 gr stevige witvis, in stukken
  • 100 gr sperziebonen, afgehaald in stukjes van 3 cm
  • 400 gr kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 250 ml visbouillon
  • 500 gr vongole of andere schelpdieren
  • 120 gr doperwten
  • 1/2 bosje munt, blaadjes fijngesneden
  • 300 gr couscous
  • 45 gr amandelschaafsel.

Bereiding:
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur. Fruit de ui 3-4 minuten. Voeg de knoflook, specerijen en harissa toe en schep  2 min. om tot de aroma's vrijkomen. Voeg de garnalen, vis, sperziebonen en kikkererwten toe. Schep 2 min. om en voeg de tomatenblokjes, bouillon en zout en peper toe.
Breng aan de kook en laat 4-5 min. zachtjes inkoken. Voeg de schelpen en doperwten toe en verwarm afgedekt 5 min. tot de schelpen zich openen.
Neem van het vuur.
Strooi de munt over de tajine. Serveer met couscous, bestrooid met amandelschaafsel.