- 300 gr pandanrijst
- 4 el olie
- 400 gr gepelde grote garnalen
- 1 blik ananasblokjes
- 2 el Thaise rode currypasta
- 1 rode puntpaprika in reepjes
- 1 paksoi, in repen
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 el Thaise vissaus
- handvol Thaise basilicumblaadjes.
Bereiding:
Kook de rijst gaar. Verhit intussen in een wok 2 el olie. Bak de garnalen onder voortdurend roeren 2 min. op hoog vuur. Voeg de ananasblokjes toe en bak nog 1 min. schep 1 el currypasta erdoor en bak weer 1 min. Schep de garnalen en ananas uit de wok.
Veeg de wok schoon. Verhit de laatste 2 el olie in de wok. Bak de paprika met de paksoi 3 min. Schep de rest van de currypasta erdoor en bak 1 min. Schenk de kokosmelk en vissaus in de wok en breng tegen de kook aan. Stoof de curry 3 min. Voeg de garnalen met de ananasblokjes toe en stoof no g1-2 min. Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de garnalencurry erop. Bestrooi met de basilicumblaadjes.