- 12 patissons
- 2 pastinaken, geschild en in stukjes
- 1 winterpeen, geschild en in stukjes
- 3 tenen knoflook, gepeld en geplet
- 3 takjes citroentijm
- 200 ml groentebouillon, heet
- 75 g roomboter
- 4 tenen knoflook, zeer dunne plakjes
- 150 g anijschampignons, gehalveerd
- 100 g gort, geweld en gekookt
- 75 g gezouten macademianoten, fijngehakt
- enkele Kaapse goudbessen
- 1 el roomboter
- 50 ml maple syrup
- extra: dehydrater.
- Bereiding:
- Besprenkel de pattison, pastinaak, peen, knoflook en tijmtakjes met olijfolie en rooster in een hete oven op 180C in 30 minuten gaar. Haal na 20 minuten de pattison uit de oven. Houd warm.
- Ris de tijm en pureer de overige groenten met de blaadjes tijm in de hete bouillon. Smelt al roerend de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Droog de plakjes knoflook in de dehydrater in 30 minuten krokant.
- Meng de gort met de noten en bedruppel met wat olijfolie. Rooster in 10 minuten krokant in een hete oven op 180C.
- Bak de anijschampignons op hoog vuur in weinig olie gaar en mooi bruin. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
- Glaceer de Kaapse goudbessen kort in de roomboter en maple syrup. Haal ze eruit en laat uitlekken.
- Lepel de groentepuree op de borden, verdeel de pattisons en de anijschampignons erover. Bestrooi met de noten-gortcrumble en garneer met de Kaapse goudbessen en gedroogde knoflook.
- Bron: Sligro Exclusief
Foto Simones kookboek

zondag 4 juni 2017
Patisson met pastinaak-peenpuree, paddenstoelen en noten-gortcrumble
Ingrediënten: