Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 4 juni 2017

Barbequebrood met knoflook, ananas en kaas

Ingrediënten:

  • 1 stevig witbrood, ongesneden
  • 1 blikje ananasblokjes op sap 
  • 2 bollen mozzarella à 125 gr, in halve plakjes
  • 6 elolijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1-2 el verse kruiden,fijngehakt
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt. 

Bereiding:
Steek de barbecue aan. Snijd het brood vanaf de bovenkant in een blokpatroon van 2 cm in. Snijd het brood niet helemaal door, maar tot op ± 1,5 cm van de onderkant zodat het brood heel blijft. Stop de ananasblokjes en de mozzarella in de inkepingen. Meng de olijfolie met de knoflook, kruiden en kaas en verdeel dat mengsel ook over de inkepingen. Verpak het brood in aluminiumfolie. Bak het brood 10-15 min. op de hete barbecue, of tot de kaas is gesmolten en heerlijk geurt. Leg het brood op een schaal en laat iedereen een stukje van het brood trekken.