- 1 plukje saffraan
- 125 ml droge witte wijn, verwarmd
- 2 venkelknollen (à 350 gram)
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 250 gr trospruimtomaatjes, in grove stukken
- 1 bakje gemarineerde olijven (150 gr)
- 400 gr kabeljauwhaas (of een andere witvis), in stukken.
Bereiding:
Week de saffraan in de wijn. Snijd het groen van de venkelknollen, halveer ze en verwijder de harde kern. Bewaar het groen. Snijd de venkel in dunne reepjes. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. zachtjes. Schep de venkel erdoor en bak 4 min. zonder te kleuren. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 3 min.
Schenk de wijn met de saffraan erbij. Stoof de groenten afgedekt 5 min. Schep de olijven met de marinade erdoor. Leg de vis op de groente. Bestrooi met zout en peper naar smaak en stoof de vis afgedekt in 10-12 min. gaar. Hak intussen het venkelgroen grof.
Verdeel de visstoof over 4 diepe borden en bestrooi met het venkelgroen.
Bron: Delicious