Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

vrijdag 28 april 2017

Kaassoep

Ingrediƫnten:

  • 4 el boter
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 4 el bloem
  • 500 ml witte wijn
  • 500 ml melk
  • 1 l kippenbouillon
  • 600 gr belegen boerenkaas, geraspt
  • 1 el worcestershiresaus
  • snufje cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • verse salie, fijngesneden
  • 4 el zure room
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • kruim van 2 sneetjes roggebrood, gemalen in de keukenmachine.

Bereiding:
Smet 3 el boter in een grote pan. Bak de ui en knoflook op laag vuur in ca. 5 minuten glazig. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat zachtjes nog 5 min. meebakken. 
Roer de bloem erdoor, bak een paar minuten mee en blus af met de wijn. Roer goed tot alle klontjes eruit zijn. Giet al roerend de melk en de bouillon erbij, laat aan de kook komen en voeg de kaas toe. Roer tot alles gesmolten is. 
Breng de soep op smaak met de worcestershiresaus, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper naar smaak en roer de salie erdoor. Laat onder af en toe roeren ca. 30 min. op laag vuur koken tot de soep een goede dikte heeft, dunner dan kaasfondue. 
Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak het roggebroodkruim al omscheppend krokant in een paar minuten, bestrooi met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier. 
Serveer de soep in diepe kommen met een lik zure room en bestrooi met het roggebroodkruim. Bedruppel met worcestershiresaus. 



Bron: Delicious