Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

vrijdag 28 april 2017

Gegrilde kabeljauw met worcester-shire boter

Ingrediënten:

  • mooi stuk kabeljauw van 600 gr. in 4 stukken
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 70 ml worcestershiresaus
  • snuf chilivlokken
  • 2 ansjovisjes, fijngesneden
  • 15 gr peterselie, fijngesneden
  • 1/2 teentje knoflook fijngesneden. 

Bereiding
Houd de vis apart. Meng de boter met alle overige ingrediënten en een snuf zout en klop met de mixer op tot een luchtige massa. Rol de boter voorzichtig in een vel plastic folie en draai strak tot een worst. Bewaar zeker 1 uur in de koelkast tot gebruik. Wrijf de vis in met 1 el van de boter. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verwarm de grill voor op 200C. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Gril de kabeljauw in 10 min. mooi gaar en laat er een schijf luchtige worcestershire-boter op smelten.
Serveer de vis met aardappeltjes en zacht en kort in worcestershire-boter gestoofde wilde spinazie of lamsoren. 



Bron: Delicious