Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

vrijdag 28 april 2017

Witlofstamppot met appel en spekjes

Ingrediënten:

  • 1,25 kilo aardappelen
  • 1 dl warme melk
  • 300 gr spekreepjes
  • 25 gr boter
  • 1 prei
  • 1 kilo witlof
  • 2 appels
  • 1 el honing of gembersiroop 
  • 4 el crème fraîche 
  • kerriepoeder
  • peper en zout. 

Bereiding:
Schil en was de aardappelen en kook ze ongeveer in 20 minuten gaar. Giet ze af en stap ze met de melk tot een stevige puree. Breng deze op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Bak de spekreepjes in de boter knapperig en goudbruin. Maak intussen de prei en de witlof schoon en snijd deze in ringen. Schil de appels en snijd in stukjes. Neem de spekjes uit de pan en fruit in het spekvet de prei, witlof en appel. Voeg de honing of gembersiroop toe en laat de prei, witlof en appel enigszins karameliseren. Schep dit mengsel door de aardappelpuree en roer de crème fraîche erdoor. Warm de spekjes nog even door en serveer deze over de stamppot.