Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

vrijdag 28 april 2017

Paris-brest met chocolade-hazelnotenroom

Voor 8 stuks

Ingrediënten:

  • 75 gr hazelnoten, gehalveerd
  • poedersuiker
  • 125 ml melk
  • 100 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 75 maïzena, gezeefd
  • 120 gr chocolade-hazelnootpasta
  • 500 ml melk
  • 125 ml slgaroom. 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220C. Vet een bakplaat in en bekleed met bakpapier. Breng voor het soezendeeg de melk met de boter en 125 ml water aan de kook in een steelpan op matig vuur. Voeg de bloem, suiker en 1/2 tl zout toe en roer 2-3 min. met een pollepel tot het deeg glad is en als een bal vrijkomt van de wand van de pan. Klop het nog 1 min. goed door, de bloem moet goed gaard zijn. 
Doe het vuur uit, voeg een voor een de eieren toe en klop goed na elke toevoeging, zodat je een glad mengsel krijg en het vorige ei volledig is opgenomen in het deeg. 
Doe het deeg in de spuitzak. Spuit 8 ringen van 8 cm doorsnede op de bakplaat en verdeel de hazelnoten erover. Bak ze ca. 18 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin kleuren en mooi uitgerezen zijn. Open de oven tussentijds niet. Schakel de oven uit en laat ze met de ovendeur op een kier 10 min. uitdampen. Neem de soezen uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

Klop voor de vulling de eidooiers met de suiker en Maïzena in een hittebestendige komt tot een glad mengsel. Klop in een steelpan de chocolade-hazelnotenpasta en melk door elkaar. Breng op matig vuur aan de kook en schenk geleidelijk en onder voortdurend kloppen bij het eimengsel.  
Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het onder voortdurend kloppen ongeveer 6 min op matig vuur tot het bindt.  Schenk het mengsel uit op een platte wijde schaal, dek het oppervlak af met plasticfolie en laat afkoelen.  Laat dan nog 2 uur opstijven in de koelkast. 

Klop de afgekoelde vulling glad in een kom.  Voeg de slagroom toe en klop het mengsel op.  Doe het over in een spuitzak met stervormige spuitmond.  Snijd de soezenringen horizontaal doormidden en spuit een rondje vulling op de onderste helften.  Dek af met de bovenste ringen.  Bestrooi met poedersuiker en serveer.



Bron: Delicious