- 150 gr ongezouten boter
- 150 gr bruine bastersuiker
- 150 gr kandijstroop (Golden Syrup)
- 200 ml melk
- 250 gr bloem
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 11/2 tl bakpoeder
- 2 eieren, losgeroerd
- 75 gr pecannoten, grof gehakt
- 3 stukjes gekonfijte gember fijngesneden
- 2 friszure appels , geschild in blokjes van 1 cm
- mascarpone voor erbij.
Smelt de boter, suiker en stroop in een middelgrote steelpan op matig tot laag vuur en roer glad. Roer de melk erdoor en laat afkoelen.
Zeef de bloem met de kaneel, de gemberpoeder en bakpoeder boven een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier het afgekoelde melkmengsel in. Meng dit met een pollepel. Spatel de eieren, pecannoten, gekonfijte gember en appelblokjes erdoor.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de kruidkoek 60-70 min. of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uit komt. Laat 5 min. afkoelen in de bakvorm en strot de kruidkoek voorzichtig op een rooster.
Serveer de kruidkoek in dikke plakken, met een schep mascarpone.