Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 15 december 2013

Knolselderijsoep met makreel en dilleroom

  • 25 gr boter
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 1 knolselderij in blokjes
  • 1 flinke kruimige aardappel in blokjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1,5 liter visbouillon
  • 1 gerookte of gestoomde makreel
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 bekertje crème fraiche (125 ml).
Verwarm in een soeppan de boter en bak hierin de sjalot zachtjes. Voeg de knolselderij en aardappel toe en bak 2 minuten mee zonder te kleuren. Schenk de wijn en de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de aardappel en knolselderij in 10-12 min. gaar.
Maak intussen de makreel schoon en verdeel het visvlees in vlokken. Meng de knoflook en dille door de crème fraiche.
Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de makreel toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en schep er een flinke lepel dilleroom in.