Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 25 maart 2017

Pittige Durban kipcurry

Ingrediënten:

  • 4 el zonnebloemolie
  • 300 gr kippendijfilet, in blokjes van 3 cm
  • 2 uien, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 1.5 el fijngesneden gemberwortel
  • 2 tl venkelzaad, gekneusd
  • evt. 10 curryblaadjes + extra gebakken curryblaadjes ter garnering
  • 800 gr tomatenblokjes (2 blikken à 400 gr)
  • 3 vastkokende aardappels, geschild in blokjes
  • 2 kleine komkommers, in blokjes
  • geraspte kokos
  • 2 tl nigellazaadjes
  • roti voor erbij. 

Bereiding:
Verhit 2 el van de olie in een koekenpan en bak hierin de kip in 6 min. rondom bruin. Schep regelmatig om. Neem uit d epan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur tot hij zacht is. Voeg de knoflook, kaneelstokjes, garam massala, gember, het venkelzaad en vet. de 10 curryblaadjes toe. Bak nog 2 min. en schep regelmatig om. Voeg de kip, tomatenblokjes, aardappels en 400 ml water toe. breng aan de kook en laat ca. 20 min. zachtjes koken tot de aardappels en kip gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 
Verdeel de komkommerblokjes over de curry en bestrooi eventueel met de gebakken curryblaadjes, geraspte kokos en nigellazaadjes. Serveer met limoenpartjes en roti of naanbrood. 


Bron: Delicious