Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 25 maart 2017

Pompoensalade met cranberry's en pistache

Ingrediënten:

  • 1 pompoen van 1,5 kg in 8 parten
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 el gerookt paprikapeder
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 75 gr gedroogde cranberry's
  • 50 gr pistachenootjes, grof gehakt
  • 50 gr jonge slablaadjes
  • 1 el citroensap
  • korianderblaadjes.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220C. Bekleed een braadslee met bakpapier en leg de pompoenparten met de schil naar beneden erop. Bestrooi met zout en peper. Roer in een maatbeker 60 ml water, de ahornsiroop, het paprikapoeder, de knoflook en 1 el van de olie door elkaar. Voeg zout en peper toe. Besprenkel de pompoen hiermee. Rooster in 30-35 min. gaar. 
Voeg de cranberry's en pistaches toe aan de braadslee en bak nog 5 min. in de oven. Verdeel alles op een schaal en strooi de slablaadjes en koriander erover. Klop in een kommetje de resterende olijfolie en het citroensap tot een dressing en sprenkel over de salade. 


Bron: Delicious