Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

vrijdag 5 mei 2017

Kabeljauw-vongolestoof met aardappel en postelein

Ingrediƫnten:

  • 1 kg vongole
  • 100 gr boter
  • 2 middelgrote uien, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 l visbouillon
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
  • 450 gr vastkokende aardappels, in blokjes
  • 200 ml volle melk
  • 450 gr kabeljauwfilet, in mooie stukken
  • bosje postelein, grof gesneden
  • 10 gr selderijblad, fijngesneden.

Bereiding:

Leg de vongole ± 30 min. in ruim koud water, schep goed om, haal ze eruit en leg ze in een vergiet. Verwijder kapotte exemplaren.Verwarm de boter in een ruime pan, voeg de knoflook en ui toe en laat 10-15 min. zachtjes bakken, totdat ze goudbruin zijn.
Voeg de bouillon, bleekselderij en aardappels toe en breng aan de kook. Kook het geheel 10 minuten en voeg dan de melk toe. Breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw en vongole toe. Sluit af met een deksel. Laat nog hooguit 3-4 minuten koken of totdat de schelpen open staan.Roer tot slot de postelein en het selderijblad erdoor, laat niet meer koken, zet het vuur uit. Serveer met ciabatta of kervelbroodjes. 



Bron: Delicious