Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

dinsdag 2 mei 2017

Kervel-cheesecakes

Ingrediƫnten:

  • 6 volkorenkoekjes
  • 25 gr boter, gesmolten
  • 50 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 125 gr slagroom
  • 125 gr mascarpone, op kamertemperatuuur
  • 20 gr kervel, blaadjes fijngesneden
  • 1/2 gelatineblaadje
  • 4 volle el ananasjam
  • 1 el citroensap. 

Bereiding:
Doe de koekjes in een keukenmachine, maal ze fijn en voeg de gesmolten boter toe. 
Verdeel het koekmengsel over de glazen, druk goed aan en zet ze inde koelkast. 
Roer de roomkaas met de helft van de suiker glad. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker. Meng de roomkaas met de mascarpone goed door elkaar en spatel dan gelijkmatig de slagroom erdoor. Roer dan voorzichtig de kervel erdoor. Schep het mengsel in de glaasje en zet de glaasjes terug in de koelkast. 
Week het gelatineblaadje 5-8 min. in ruim koud water. Verwarm in een steelpan de jam en het citroensap. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat het blaadje oplossen. zet het vuur uit. Laat iets afkoelen en verdeel de jam dan over de glaasjes. laat verder afkoelen en serveer. 


Bron: Delicious