- 350 gr spruitjes, afgehaald
- 50 gr geroosterde walnoten
- 2 el krenten
- 100 ml geurige grone olijfolie
- snuf peperoncino (grof gemalen gedroogde pepertjes)
- 8 sneetjes wit zuurdesembrood
- 1 bosje peterselie
- 1 teen knoflook, gehakt
- 1 grote rijpe vleestomaat, gehalveerd
- 4 plakjes pata negra ham, kleiner gescheurd.
Bereiding:
Halveer de spruitjes en stoom ze in 5-8 min. tot net beetgaar. Maal de spruitjes met 30 gr van de walnoten, de krenten en 2 el van de olijfolie grof in de keukenmachine. Breng de spruitjes op smaak met zout en peroncino. Verwarm de grillpan god heet voor. Grill de sneetjes brood aan elke kant met mooie grillstrepen.
Pureer voor de pesto de rest van de noten met de rest van de olie, peterselie (houd 8 toefjes achter voor de garnering), knoflook en breng goed op smaak met zout en peper. Wrijf de broodjes in met de opengesneden tomaat, zodat het sap er iets intrekt.
Beleg de broodjes met de spruitjespuree, besprenkel met de pesto en nog wat olie en bestrooi met de pata negra. Garneer met de peterselie.
Bron: Delicious