- 150 gr bloem
- 100 gr boter, in bloljes
- 60 gr suiker
- 1 el anijszaad
- ingevette taartvorm van 20 cm. doorsnede.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 C. Kneed met de mixer de bloem, boter, 50 gr suiker en een snuf zout tot een samenhangend deeg. Kneed het anijszaad door het deeg.
Druk het deeg uit op de bodem van de taartvorm. Strijk het deeg met de bolle kant van een lepel plat.
Verdeel het deeg met een mes in 12 punten - kerf de lijnen wat dieper in, maar snijd het deeg niet helemaal door. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak de koek in ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg gaar is en bleekgeel van kleur. Haal direct de rind of rand van de vorm af en snij de nog zachte koek langs de snijlijnen voorzichtig in punten. Bestrooi de shortbread met de rest van de suiker. Laat afkoelen en knapperig worden.
Bron: Lekker en simpel - Janneke Philippi