- 1 hele knolselder met schil
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 150 gr boter
- 2 el truffelolie of truffelpasta
- 60 gr geraspte parmezaan
- 5 sprieten bieslook, fijngehakt
- evt. 1 el truffelplakjes.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 C.
Bestrijk de knolselder met olie, bestrooi met peper en zout en verpak hem in een stuk aluminiumfolie. Bak de knolselder in 2,5 uur gaar; controleer door de punt van een scherp mes erin te steken. Haal uit de oven en houd warm tot gebruik.
Doe de boter in een pan op halfhoog vuur. Draai de pan tot de boter gesmolten en warm is. Neem van het vuur en roer de truffelolie of -pasta erdoor.
Snijd de knol in plakken en leg op een schaal. Sprenkel de gesmolten truffelboter erover en bestrooi ze met geraspte parmezaan, bieslook en eventueel de truffelplakjes.
Bron: Delicious