Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 3 december 2017

Gehaktballetjes met bacon, chardonnay, mascarpone en dille

Ingrediƫnten:

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 el broodkruim
  • 4 el fijngesneden dille
  • 2 el olijfolie
  • 50 gr bacon
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 ml Chardonnay
  • 125 gr mascarpone. 

Bereiding:
Meng het gehakt met het ei, broodkruim en 3 el dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met  natgemaakte handen balletjes van het gehakt. 
Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 12-15 min. rondom bruin en gaar. Snijd de bacon in blokjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan. 
Bak in het bakvet de bacon knapperig in 4 min. Schep de knoflook erdoor. Schenk de wijn erbij. 
Leg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm nog 5 min. zachtjes. Roer de mascarpone los met 3 el van het braadvet. Schenk de mascarpone in de pan en roer de saus glad. Verwarm nog 2 min. maar laat de saus niet meer koken. 
Voeg de rest van de dille toe en breng op smaak met peper.



Bron: Janneke Philippi