- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 4 el broodkruim
- 4 el fijngesneden dille
- 2 el olijfolie
- 50 gr bacon
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 100 ml Chardonnay
- 125 gr mascarpone.
Bereiding:
Meng het gehakt met het ei, broodkruim en 3 el dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met natgemaakte handen balletjes van het gehakt.
Verhit in een grote koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 12-15 min. rondom bruin en gaar. Snijd de bacon in blokjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan.
Bak in het bakvet de bacon knapperig in 4 min. Schep de knoflook erdoor. Schenk de wijn erbij.
Leg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm nog 5 min. zachtjes. Roer de mascarpone los met 3 el van het braadvet. Schenk de mascarpone in de pan en roer de saus glad. Verwarm nog 2 min. maar laat de saus niet meer koken.
Voeg de rest van de dille toe en breng op smaak met peper.
Bron: Janneke Philippi