Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 3 december 2017

Gekonfijte wortel in sinaasappel-dragonolie en pompoenpit-pangrattato

Ingrediënten:

  • 5 takjes dragon
  • 800 gr winterwortel, geschild en in schuine plakken
  • sap en rasp van 1 grote sinaasappel + 1 citroen
  • 175 ml koudgeperste sesamolie
  • 1 tl roze peperkorrels, gekneusd
  • snufje nootmuskaat'
  • 1 grote snee zuurdesembrood, in ministukjes
  • 30 gr pompoenpitten + 1 el geroosterde pompoenpitten. 

Bereiding:
Haal de blaadjes van de dragonstelen en kneus ze. 
Verwarm de wortel met 50 ml van het sinaasappelsap, de helft van de sinaasappelrasp, 1 el citroensap met de helft van de -rasp, 100 ml van de olie, roze peper, nootmuskaat en dragonstelen en laat afgedekt 30 min. op laag vuur trekken. 
Zeef de wortel, van het oliemengsel op (bewaar en gebruik als dressing) en haal de dragontakjes eruit. Houd de worteltjes warm. Verwarm intussen voor de pangrattato de oven voor op 200 C. 
Meng het brood met de pompoenpitten en rest van de sinsaasappelrasp en citroenrasp en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in 10-15 min. goudbruin. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en maal grof in de keukenmachine. 
Snijd de dragonblaadjes fijn en pureer driekwart ervan met de rest van de olie. Meng de rest van de dragon door de pangrattato en breng op smaak met zout. 
Serveer de wortel met de dragonolie en pangrattato. Bestrooi met de rest van de dragon en geroosterde pompoenpitten. 



Bron: Delicious