Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 3 december 2017

Gemarineerde venkelsalade met kip, peer en gremolatadressing

Ingrediƫnten:

  • 1 flinke venkelknol met groen
  • 1 citroen
  • 6 el geurige groene olijfolie
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 kippenbouten
  • 1 teen knoflook
  • 1 sappige handpeer, ongeschild
  • 2 tl kappertjes. 

Bereiding:
Maak de venkel schoon en houdt het venkelgroen apart. Schaaf de venkel met een mandoline in ragfijne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en bewaar. Halveer de vrucht en pers de helften boven de venkel uit. Meng het citroensap met 2 el groene olijfolie en zout naar smaak door de venkel. Zet de venkel 1 uur apart om te marineren. 
Verhit intussen de milde olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en bak ze in 30-35 min. rondom goudbruin en gaar.
Pers voor de gremolata de knoflook uit en snijd het venkelgroen fijn. Meng dit met de citroenrasp. Roer de rest van de groene olijfolie erdoor. Laat de kippenpoten afkoelen tot lauwwarm en haal het vel eraf. Pluk het vlees van de botten. Snijd de peer in kwarten, snijd het klokhuis eruit en het vruchtvlees in schijfjes. Verdeel de gemarineerde venkel met de kip over vier borden. Leg de schijfjes peer erop. Lepel de gremolatadressing erover en bestrooi met kappertje en peper naar smaak. 



Bron: Janneke Philippi