- 250 gr amandelen, gemalen
- 250 gr bloem
- 250 gr koude boter
- 2 eierdooiers
- 250 gr suiker
- 2 tl kirsch
- 1/4 tl pimentpoeder
- 2 tl kaneel
- 2 tl citroenrasp
- 1 el cacao
- 200 gr frambozenjam
- 1 ei, losgeklopt
- taartvorm van 20x30 cm.
Bereiding
Maak een deeg van de amandelen, bloem, boter, eidooiers, suiker, kirsch, kruiden, citroenrasp en de cacao. Druk 2/3 deel hiervan uit in de vorm. Vorm een opstaand randje van 2,5 cm. hoogte.
Verwarm de oven voor op 175 C. Bestrijk de bodem met de jam. Vorm van de rest van het deeg een rol van ca. 20 cm. lengte. en rol deze op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 28x12-15 cm. Snij hiervan lange repen deeg van ca. 1 cm breedte en leg deze in een ruitpatroon over de taart. Werk de rand mooi af met lange deegrepen en kwast de deegruiten in met losgeklopt ei.
Bak de amandeltaart in het midden van de oven in 45-55 min. goudbruin en gaar.