- 250 gr kastanjechampignons
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 200 gr hüttenkäse
- 100 gr ricotta
- lasagnevellen
- 2 el geraspte Parmezaan
- 3 el sherry of rodewijnazijn
- flinke snuf chilipoeder
- 75 gr boerenkool, fijngesneden
- 30 gr geraspte kaas
- peper en zout
- 1 el paneermeel
- 2 el pijnboompitjes.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met wat olie of boter.
Maak de champignons schoon, snijd ze in kwarten en bak ze samen met de knoflook, de ui en het chilipoeder even aan. Voeg de sherry toe en laat inkoken.
Meng ondertussen de boerenkool met de Hüttenkäse, geraspte kaas en ricotta en breng op smaak met zout en peper.
Beleg de bodem van de ovenschaal met een lasagnevel. Verdeel daarop 1/3 van het boerenkoolmengsel en druk goed uit. Schep de helft van de champignons erop.
Leg er weer een lasagnevel erop, verdeel het boerenkoolmengsel erover en de resterende champignons.
De laatste laag: leg het laatste lasagnevel erop en schep het resterende boerenkoolmengsel eroverheen. Zorg dat het hele lasagnevel goed bedekt is, dicht te gaten eventueel met wat ricotta.
Dek nu af met het paneermeel, de pijnboompitjes en de geraspte kaas.
Bak 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de lasagnevellen gaar zijn.
Maak de champignons schoon, snijd ze in kwarten en bak ze samen met de knoflook, de ui en het chilipoeder even aan. Voeg de sherry toe en laat inkoken.
Meng ondertussen de boerenkool met de Hüttenkäse, geraspte kaas en ricotta en breng op smaak met zout en peper.
Beleg de bodem van de ovenschaal met een lasagnevel. Verdeel daarop 1/3 van het boerenkoolmengsel en druk goed uit. Schep de helft van de champignons erop.
Leg er weer een lasagnevel erop, verdeel het boerenkoolmengsel erover en de resterende champignons.
De laatste laag: leg het laatste lasagnevel erop en schep het resterende boerenkoolmengsel eroverheen. Zorg dat het hele lasagnevel goed bedekt is, dicht te gaten eventueel met wat ricotta.
Dek nu af met het paneermeel, de pijnboompitjes en de geraspte kaas.
Bak 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de lasagnevellen gaar zijn.