Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 13 maart 2016

Citroenvis met crispy dille

Ingrediënten:
  • 50 gr boter
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 lange groene chilipepers, fijngesneden
  • 1 el dungesneden reepjes citroenschil
  • 4 stevige witvisfilets à 175 gr, gehalveerd
  • 4 handen dilletopjes
  • partjes citroen voor erbij.

Bereiding:
Verwarm een grote antiaanbakpan op matig laag vuur. Voeg boter, 1 el olijfolie, knoflook, chili en citroenschil toe en bak onder af en toe roeren 2-3 min. of tot alles zacht is. Draai het vuur matig hoog, bestrooi de visfilets met zout en peper en bak ze 2-3 min. aan elke kant tot ze gaar zijn. Verwarm intussen de overgebleven olijfolie in een antiaanbakpan op matig hoog vuur. Bak de dilletopjes, in porties, in 1-2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier Verdeel de dille over de vis en geef partjes citroen erbij.



Bron: Delicious