Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 13 maart 2016

Gestoofde kruidige bloemkool met aardappels en spinazie

Ingrediƫnten:
  • 1000 gr bloemige aardappels, geschild en de grote in stukken gesneden
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 8 el zonnebloemolie
  • 2 uien, in dunne ringen
  • 2 el geraspte verse gemberwortel
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl mosterdzaad
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 6 rijpe tomaten, in stukken
  • 400 gr jonge spinazie.

Bereiding:
Breng de aardappels op hoog vuur in een steelpan met licht gezouten koud water aan de kook. Draai het vuur halfhoog en kook ze in ca. 10 min. half gaar. Giet af en laat afkoelen.

Doe intussen de bloemkool in een kom en bestrooi met 2 tl grof zeezout. Laat 10 min. staan, zodat de bloemkool zachter wordt. Spel koud af en laat uitlekken.

Verhit op laag vuur de olie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de ui, gember en knoflook al omscheppend 6 min. zonder het te laten kleuren. Voeg de specerijen toe en bak nog ca. 5 min. of tot het lekker geurt.

Draai het vuur half hoog en voeg de tomaten toe. Schep ca. 5 min. om tot ze zacht worden. Voeg de bloemkool, aardappels en 250 ml water toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat afgedekt 15 min. zachtjes koken of tot de aardappels en bloemkool gaar zijn. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de spinazie toe. Breng op smaak met zout en peper.


Bron: Delicious