- 15 gr gedroogde paddenstoelen
- 300 gr gemengde paddenstoelen, grote in stukken
- 2 el olijfolie
- 150 gr pancetta
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 groot blik tomatenpuree (140 gr)
- 1 l paddenstoelenbouillon (van tablet)
- 2-3 takjes tijm
- 1 pak koelverse gnocchi (400 gr)
- 50 gr parmezaan
- 3 el fijngesneden peterselie.
Bereiding:
Week de gedroogde paddenstoelen 15 min in een kom lauwwarm water. Veeg de verse paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de pancetta met de knoflook 3 min. zachtjes. Voeg de verse paddenstoelen toe en bak ze 4 min. op halfhoog vuur. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en meng goed.
Neem de gedroogde paddenstoelen uit het weekvocht, knijp ze boven de kom goed uit en snijd ze grof. Voeg de tijm met de gesneden paddenstoelen toe aan de soep. Schenk door een zeef het weekvocht er langzaam bij, op het laatste restje met gruis na. Kook de soep 10 min. zachtjes. Kook intussen de gnocchi gaar in ruim water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de gnocchi af en voeg toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schaaf wat parmezaan erover en bestrooi met peterselie
Bron: Delicious