- 61/2 gelatineblaadjes
- 200 ml slagroom
- 110 gr fijne kristalsuiker
- 500 ml karnemelk
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl vanille-essence
- 1 el rozenwater
- 2-3 el gesuikerd venkzelzaad
- verse of gedroogde eetbare rozenblaadjes ter garnering
- 6 schaaltjes van 125 ml.
Bereiding:
Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken en zacht worden in koud water. Verwarm de room en de suiker in een steelpan met dikke bodem al roerend op matig tot laag vuur tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het roommengsel tot ze zijn opgelost.
Schenkt het roommengsel door een fijne zeef in een schone kom die je in een grotere kom met ijswater zet en laat 5 min. afkoelen.
Voeg de karnemelk, kardemom, vanille en het rozenwater toe aan het afgekoelde roommengsel en schenk in de schaaltjes. Laat afgedekt met plasticfolie 6 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Bron: Delicious