Voor het roosteren:
- 1 kleine bloemkool in roosjes
- roosjes van 1 broccoli, 3 min. geblancheerd
- 2 rode ui, in ringen
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld.
Dressing:
- 1 el worcestershiresaus
- 3 el rodewijnazijn
- 2 el droge sherry
- 1 teen knoflook
- 1 flinke el mayonaise
- 50 gr geraspte parmezaanse kaas
- ca. 100 ml arachideolie,
Salade:
- 120 gr oud desembrood, in stukken van 2-3 cm gescheurd
- ca. 3 el lichte olijfolie
- bosje peterselie, fijngesneden
- 200 gr romatomaatjes, in partjes
- 75 gr waterkers, harde stelen verwijderd
- 25 gr pecannoten, kort geroosterd in een droge koekenpan.
Bereiding:
Verwarm de oven met grill erbij op 180 C. Meng alles voor het roosteren op een grote bakplaat. breng op smaak met zot en peper. Bak 25-35 min. Schep af en toe om tot de bloemkool gaar is en net gaat kleuren. Draai alle ingrediënten voor de dressing in de blender tot een gladde saus en verdun met een paar druppels water. Breng p smaak met peper en zout.
Bak de stukken brood in een koekenpan al omscheppend in de olie krokant, bestrooi met zout en peper. Meng de ingrediënten voor de salade door de gegrilde groenten, druppel de dressing erover, schep alles een keer om en serveer direct.