- 2 eieren
- 150 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 150 ml yoghurt
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 handappels
- 50 gr havermout
- 6-8 eenpersoons bakvormpjes (inhoud 150 ml)
- bakpapier
Verwar de oven voor op 200 C.
Bekleed de bakvormpjes met bakpapier; druk het papier langs de bodemrand goed aan.
Klop in een kom met een vork of garde de eieren los met de suiker, vanillesuiker en een beetje zout. roer de yoghurt en olie erdoor.
Zeef het bakmeel erboven en spatel het mengsel luchtig door.
Schil de appels, snijd ze in blokjes en schep ze met de havermout door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen, verwijder de vormpjes en laat de muffins verder afkoelen op een rooster. Verwijder dan pas het bakpapier.