- 100 gr zachte boter
- 100 gr fijne suiker
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder.
- 450 gr kwark
- 75 gr boter
- 100 gr fijne suiker
- 2 el sinaasappelsap
- 2 el cognac
- 1 ei
- 60 gr bloem
- 2,5 dl crème fraiche.
Meng alle ingrediënten voor de deegbodem en roer alles tot een zacht deeg.
Schep het deeg op de bodem van de vorm en strijk het glad. Laat de kwark ongeveer 30 min. uitlekken in een zeef.
Verwarm de oven voor op 160 C. Klop de boter met de suiker licht en schuimig. Klop het sinaasappelsap, de cognac en het ei erdoor. Spatel de bloem erdoor.
Meng de kwark met de crème fraiche en spatel het door het botermengsel. Schep het mengsel op de deegbodem in de springvorm. Bak de cheesecake in het midden van de oven 1 1/4 - 1 1/2 uur. Laat de cheesecake afkoelen in de vorm.