Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

woensdag 20 november 2013

Kabeljauwschotel met broccoli in mosterdbechamel

  • 600 gr. broccoli in roosjes
  • 50 gr. boter
  • 25 gr. bloem
  • 200 ml melk
  • 65 ml slagroom
  • 1 el mosterd
  • 150 gr. belegen boerenkaas, geraspt
  • 4 kabeljauwmoten
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 zakje krieltjes (500 gr.)
  • 2 laurierblaadjes.

Verwarm de oven voor op 200 C. Kook de broccoli in 6-8 min. beetgaar.
Smelt in een pan 25 gr. boter. voeg de bloem in een keer toe en gaar 1 min.
Schenk op laag vuur beetje bij beetje en al kloppend met een garde de melk erbij en klop tot een gladde gebonden saus. Voeg de room, mosterd en 100 gr. van de kaas toe. Verwarm de bechamelsaus nog 1-2 min. tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Leg de broccoli en de kabeljauwmoten in een ovenschaal. Schenk er de kaassaus over. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de visschotel n de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Smelt in een hapjespan de overige 25 gr. boter en fruit de ui. Schep de krieltjes erdoo.r en bak nog 1-2 min. Voeg 150 ml. water en de laurierblaadjes toe en stoof de krieltjes met het deksel schuin op de pan in 8-10 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kabeljauwschotel met de gestoofde krieltjes.