Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 10 november 2013

Frambozen-proseccogelei met panna cotta

  • 6 gelatineblaadjes
  • 400 gr frambozen
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 500 ml prosecco
  • 1/2 tl vanillearoma
  • 1 vanillestokje, opengesneden, zaadjes eruit geschraapt
  • poedersuiker om te bestrooien
  • muntblaadjes voor erover

       Voor de panna cotta:
  • 300 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje, opengespleten, merg losgeschraapt

Laat 5 gelatineblaadjes 5 min. weken in ruim koud water.
Pureer de frambozen glad met 1 el water en schenk door een zeef boven een pan met de suiker en prosecco. Verwarm tot het kookpunt en neem van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit, laat ze al roerend oplossen in de frambozenpuree en voeg het vanillearoma en vanillezaadjes toe. Zeef het geleimengsel, laat het enigszins afkoelen en verdeel het over 6 glaasjes. Laat het in 3 uur ropstijven in de koelkast, het stijft later nog na.
Laat intussen het laatste gelatineblaadje 5 min. weken in ruim koud water.
Verwarm intussen alle ingrediënten voor de panna cotta in een pan op laag vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Verwarm het mengsel bijna tot het kookpunt. Neem van het vuur en laat 15 min. trekken.
Verwarm het roommengsel weer op laag vuur. Knip het gelatineblaadje uit, voeg toe aan het roommengsel en laat al roerend oplossen. Zeef de panna cotta en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schenk nu voorzichtig op de gelei in de glaasjes. Laat de gelei nogmaals 3 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast. Strooi er vlak voor het serveren poedersuiker over en garneer met de extra frambozen en muntblaadjes.