Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zaterdag 9 november 2013

Fluwelige appeltrifle

  • 1 kilo moesappels
  • 5 el suiker
  • 300 gr cake
  • 3-4 el rum
  • 250 ml slagroom
  • 500 gr vanillepudding of -kwark
  • 3 kaneelbiscuits
  • glazen schaal (inhoud 1 liter)
schil de appes en snijd ze in blokjes. Doe de appelblokjes met 3 el suiker en een bodempje water in een steelpan en kook ze in 10 minuten zacht. stamp de appels grof en laart de compote afkoelen.
Snijd intussen de cake in plakken en bedek de bodem van de schaal ermee. Besprenkel met de ruim
Klop de slagroom samen met 2 el suiker stijf.
Schep de afgekoelde appelcompote op de cake. Schep de pudding of kwark erop en dan de slagroom. verkruimel de koekjes boven de trifle.