Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

zondag 10 november 2013

Romige vanillesaus

  • 1 vanillestokje
  • 200 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 2 eierdooiers
  • 75 gr suiker


Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met de punt van een scherp mes het zwarte merg eruit.
Doe het merg met het leeggeschraapte stokje, de slagroom en de melk in een steelpan. Verwarm zachtjes, al roerend tot de room bijna kookt. Draai het vuur uit, leg een deksel op de pan en laat de room nog 15 minuten trekken.
Klop intussen met een garde de eidooiers met de suiker tot een lichtgeel mengsel.
Haal het vanillestokje uit de room. Schenk de room in een dun straaltje en al kloppend bij het dooiermengsel.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op heel laag vuur binden, terwijl u continu met een houten lepel roert. Dit kan wel 10 minuten duren. De saus is klaar als er een dikke laag aan de achterzijde van de lepel blijft plakken.
Serveer de saus warm of vul de gootsteen met ijskoud water. Zet hier de pan in en roer continu om de vanillesaus snel te laten afkoelen.
De saus is afgedekt nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.