Ingrediënten:
- 2 struiken broccoli, kleingesneden
- 4 tenen knoflook
- 4 el extra vierge olijfolie + extra om te besprenkelen
- 2 tl chilivlokken
- 160 gr amandelen of amandelmeel
- 2 blikken cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
- sap van 1 citroen
- 2 l kippenbouillon
- 1 bosje bladpeterselie, fijngesneden
- geroosterd zuurdesembrood voor erbij.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat de broccoli en knoflook om met de olie en bestrooi met chilivlokken. Rooster samen 15 min. totdat de broccoli lichte schroeiplekjes krijgt. Laat afkoelen.
Druk dek knoflook uit de vliesjes en hak samen met de broccoli, amandelen, bonen en het citroensap heel fijn in een keukenmachine.
Schenk samen met de bouillon in een steelpan, voeg de peterselie toe en verarm op matig vuur tot het kookpunt. Pureer mooi glad met een staafmixer.
Verdel de soep over kommen, sprenkel er nog wat olie over en serveer met geroosterd zuurdesembrood.
Bron: Fallin in love with food - Zoe Bingley Pullin