Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

woensdag 13 september 2017

Ossenstaart met abdijbier en tomaat

Ingrediënten:

  • 3 el olijfolie
  • 1 ossenstaart van ca. 1,5 kg. in stukken 
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (à 70 gr.)
  • 1 flesje donker abdijbier 
  •  1 blik tomaatblokjes
  • 250 ml vleesbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding:
Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de stukken ossenstaart bruin aan en neem ze uit de pan. Bak in het bakvet de ui met de prei en knoflook ca. 3 min. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. 
Schenk het abdijbier in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg het blik tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng tegen de kook. 
Draai het vuur lag, maar zorg dat het blijft borrelen. Leg de ossenstaart terug in de pan en voeg de rozemarijn toe. Stoof de ossenstaart afgedekt zeker ca. 4 uur of tot het vlees makkelijk van het bot loslaat. Haal de stukken ossenstaart uit de pan. Verwijder de takjes rozemarijn uit het stoofvocht. Haal het vlees met een vork van de botten en verdeel het in plukjes. Meng het vlees met parmezaanse kaas door het stoofvocht en breng op smaak met peper. Lekker met speltgnocchi  (zie ook dit blog) met spinazie. 



Bron: Stoven - Bij Janneke thuis