- 1 runderriblap van 800 gr.
- 25 gr boter
- 2 rode uien, in ringen
- 1 flesje pils
- 300 ml vleesfond
- 4 gewelde abrikozen
- 6 kruidnagels
- 3 plakjes kandijkoek, in blokjes
- 2 takjes rozemarijn.
Bereiding:
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi de riblap aan beide kanten met zout en peper. Smelt de boter in een stoofpan. Bak de runderriblap aan beide kanten bruin aan in ca. 3 min. Neem het vlees uit de pan.
Bak in het bakvet de uirinnne ca. 4 min. Leg het vlees terug bij de uien. Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg fond, abrikozen, kruidnagel, kandijkoek en rozemarijn toe. breng aan de kook. Zorg dat het vlees onderstaat, dus gebruik niet een al te grote pan.
Zet het vuur daarna laag en stoof het vlees afgedekt in 2-3 uur gaar. Schep het vlees op een schaal. Verwijder de rozemarijn en kruidnagels en schep de stoofsaus over het vlees.
Lekker met smeuïge aardappelpuree met een flinke klont zoute boter erdoor.
Bron: Stoven - bij Janneke thuis