- 4 scharrelkipfilets (400-600 gr)
- 1/2 tl gemalen kruidnagel
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 1/2 tl gemalen koriander
- 4 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 250 ml kippenbouillon
- 300 gr witte rijst
- 600 gr palmkool, in repen
- chilivlokken
- 150 ml volle boerenyoghurt of volvette Griekse yoghurt.
Bereiding:
Bestrooi de kipfilets met de specerijen en peper en zout nar smaak. Verhit i een braadpan 2 el olijfolie en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Neem de kipfilet uit de pan. Fruit in het bakvet de ui en knoflook zachtjes 1 min.
Leg de kipfilets terug in de pan. Schenk de bouillon in de pan en breng net onder het kookpunt. draai het vuur laag en stoof de kipfilets afgedekt in 20-25 min. gaar. Kook intussen de rijst gaar.
Verhit in een ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Schep de palmkool erdoor en bak 2 min. Voeg een scheutje water toe en smoor de kool in 10-15 min. gaar. Bestrooi me teen snufje chilivlokken.
Neem de kip uit de pan en laat het stoofvocht op hoog vuur tot een dikkere saus inkoken. Roer de yoghurt erbij en voeg dan de kip weer toe en warm 1-2 min. mee zonder te koken.
Verdeel de rijst met de palmkool en kipstoof over de borden.
Bron: Delicious