Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

woensdag 13 september 2017

Scallopine al limone

Ingrediënten:

  • 4 kalfsschnitzels
  • 3 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • 300 ml vleesfond
  • 1 citroen, in plakjes
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt. 

Bereiding:
Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal er de schnitzels door. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de schnitzels aan beide kanten bruin en neem het vlees uit de pan.
Schenk de fond in de pan en roer met een spatel de aanbaksels los. Voeg de citroen toe en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Doe het vlees terug in de pan en stoof de schnitzels afgedekt in ca. 20 min. gaar. 
Haal de laatste 5 min. de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Leg de schnitzels op een schaal en schep de citroenjus erover. Bestrooi met de peterselie. Lekker met gesmoorde snijbiet of (wilde) spinazie en aardappeltjes uit de oven. 



Bron: Stoven - bij Janneke thuis