Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

woensdag 13 september 2017

Speltgnocchi met spinazie

Ingrediënten:

  • 500 gr kruimige aardappels
  • 300 gr spinazie, zonder harde steeltjes
  • 1 eidooier
  • 250 gr speltbloem. 
Ook nodig: een pureeknijper.

Bereiding: 
Kook de aardappels in water met zout in ca. 20 min. gaar. Neem ze uit de pan en laat iets afkoelen. Blancheer de spinazie in het aardappelkookvocht 1 min. Giet de spinazie af en laat in een zeef goed uitlekken.
Pel de handwarme aardappels. Knijp of stamp de aardappels. meng met een vork de eidooier en een flinke snuf zout erdoor. Voeg zo'n 200 gr bloem toe en kneed met een hand tot en een stevig deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg nog plakt. Druk met de vork zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en bak de spinazie fijn. Kneed e spinazie door het gnocchideeg. Voeg weer extra bloem toe als het deeg begint te plakken.
Rol op een met bloem bestrooid werkvlak van he tdeeg strengen van 1-1,5 cm doorsnede. Snijd van de strengen stukjes gnocchi van 2 cm. Druk de gnocchi tegen een vork zodat een ribbelpatroon ontstaat en leg ze in een laag op een plank of een werkvlak bekleed met bakpapier of bestrooid met bloem. Breng in een grote pan water met zout aan de kook . Kook de gnocchi 3-4 min. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en serveer met de ossenstaart.


Bron: Stoven - bij Janneke thuis