Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

woensdag 6 september 2017

Paccheri met lamsvlees en snijbiet

Ingrediënten:

  • 300 gr wortels, geschrapt
  • 150 gr peterseliewortel, geschrapt
  • 150 gr knolselderij, geschild
  • 3 el zonnebloemolie
  • 600 gr lamsschouder
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 150 gr uien, grof gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml witte wijn
  • 4 takjes tijm
  • 250 gr paccheri (of een andere korte, holle pastasoort)
  • 150 gr snijbiet (of in dunne repen gesneden paksoi)
  • 30 gr boter
  • 1 tl roze peperbessen, gekneusd.

Bereiding:
Snijd de wortels, peterseliewortel en knolselderij in blokjes van 2x2 cm. 
Verhit de olie in een braadpan. braad het vlees hierin op hoog vuur rondom aan. Neem uit de pan en leg op een bord. Schep de knoflook, ui, wortel, peterseliewortel en knolselderij in de braadpan. Bak ze in hetzelfde vet 5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 min. mee. Schenk de wijn erbij. Breng aan de kook en laat in ca. 4 min. tot de helft inkoken. Voeg het vlees toe en overgiet het met ca. 1 l heet water. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan 2-2,5 uur op heel laag vuur tot het heel mals is en uit elkaar valt.
Neem het vlees uit de braadpan. Zeef het stoofvocht. Voeg de tijm hieraan toe en laat inkoken tot 250 ml. Verwijder de tijm. Pureer met de helft van de gestoofde groenten tot een romige saus. Trek het vlees in sliertjes en voeg samen met de stukjes groenten toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta beetgaar. Was intussen de snijbiet, schud droog en snijd in repen. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de snijbiet al omscheppend 3-4 min. Breng op smaak met zout en voeg de roze peper toe. Giet de pasta af en serveer met het vlees en de snijbiet. 



Bron: Delicious