Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 24 februari 2014

Andalusische duiven

Ingrediƫnten
  • 4 jonge duiven
  • zout
  • 8 ansjofilets op olie
  • 13/4 dl olijfolie
  • 8 kleine uien, geschild maar heel gelaten
  • 3 dl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 4 sneetjes zuurdesembrood.

Bereiding
Wrijf de duiven in met zout en vul ze elk met 2 ansjovisfilets. Verwarm de helft van de olie in een grote pan en bak hierin de duiven in ca. 15 min. op laag vuur en rondom bruin. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak hierin de uien in ca. 5 min. lichtbruin. Voeg ze toe aan de duiven samen met de wijn, knoflook en peterselie. Laat alles ca. 45 min. zachtjes stoven tot de saus voor de helft is ingekookt en de duiven zacht zijn .Leg de duiven op een schaal. Schep evt. wat vet van de saus, zeef hem en schenk de saus over de vogels. Leg de uien eromheen en bestrooi alles met de kappertjes. Geef er geroosterd zurrdesembrood bij.