Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

vrijdag 7 februari 2014

Mediterrane gehakttaart met muntyoghurt

Ingrediƫnten

Muntyoghurt
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • 2 el munt, fijngesneden + evt. extra blaadjes
  • 1 teen knoflook geperst.
Kruidig deeg
  • 1x basisrecept deeg zonder de roomkaas
  • 85 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen gember
  • 2 tl kurkuma.
Vulling
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr runder- en/of lamsgehakt
  • 1 zoete rode puntpaprika, in blokjes
  • 75 gr zwarte olijven zonder pit
  • 1 el harissa
  • 3 pruimtomaten, in plakken
  • 150 gr feta.

Bereiding
Kneed volgens de stapjes een mooi deeg. Gebruik hiervoor de Griekse yoghurt in plaats van roomkaas en voeg ook de specerijen toe.

Verwarm de oven voor op 180C.

Bak ondertussen in een koekenpan het gehakt rul in de olijfolie. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de olijven en de harissa erdoor.



Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Schep het gehakt op de deegbodem en beleg met de plakken tomaat. Druk de vulling licht aan. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met peper en zout.

Bak de taart 30-35 minuten in een oven op 180 graden tot het deeg gaar is.

Meng voor de muntyoghurt de Griekse yoghurt met de knoflook en munt.

Snijd de taart in punten en serveer met de muntyoghurt en evt. wat extra muntblaadjes erover.



Bron: Delicious