- 1 el olijfolie
- 4 kippendijen
- 1 ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 tl fijngesneden rozemarijn
- 1 rode paprika in reepjes
- 120 gr groene olijven zonder pit
- 250 ml rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el fijngesneden peterselie.
Bereiding
Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan.
Dep de kippendijen droog en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de dijen 4 minuten aan de ene kant, draai ze om en bak ze nog een minuut.
Schep ze op een bord.
Roerbak de ui 2 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de rozemarijn en knoflook toe en bak 1 minuut.
Voeg de paprika, olijven en rode wijn toe.
Laat de wijn 4 minuten op hoog vuur inkoken.
Voeg de tomaat toe en leg de kip ook weer in de pan.
Laat met de deksel op de pan op laag vuur 12 minuten stoven tot de kip gaar is.
Bron: Delicious