Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 24 februari 2014

Eend met peterselie en bramen

Ingrediënten
  • 100 gr peterselie, fijngesneden
  • 1 el verse roomkaas
  • 1 grote sjalot, fijngesneden
  • zout, peper
  • 4 eendenborsten.
Voor de saus:
  • 1 el olie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 kleine wortel, fijngesneden
  • 2 dl runderbouillon
  • 100 gr bramen
  • zout, peper.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C. Meng de peterselie en roomkaas in de keukenmachine tot een gaal groen mengsel. Roer met een lepel de sjalot en flink wat zout en peper erdoor. Snijd de eendenborsten zó open dat de helften aan elkaar blijven zitten. Bestrijk elk borststuk met een laag roomkaas en vouw de eendenborsten weer dicht. Bak ze ca. 15 min. in de oven. Laat ze op een warme plaats rusten.

Maak intussen de saus. Verhit de olie. Bak hierin de ui en wortel tot ze zacht zijn. Voeg de bouillon en bramen toe en laat het zachtjes koken. Druk het mengsel door een zeef, breng op smaak met zout en peper en geef het bij de eend.