- 4 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 handappel, bijv. jonagold, geschild en in blokjes
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 el rietsuiker
- 1 varkensrollade van ca. 600 g
- 4-5 takjes rozemarijn
- 100 ml appelsap.
Bereiding
Verhit in een braadpan 1 el olijfolie en bak de ui hierin in 5 min. zachtjes glazig. Bak de appel 3 min. mee. Schep de kaneel en de suiker erdoor en bak nog 1 min.
Maak het netje aan één zijkant van de rollade los. Druk het vlees iets uit elkaar zodat een holte ontstaat, dit gaat goed met de steel van een pollepel. Schep de appel-kaneelvulling in de rollade. Steek er een takje rozemarijn bij en vouw het net weer terug. Steek de rest van de rozemarijn aan de buitenkant tussen het vlees en het net. Bestrooi de rollade met zout en peper.
Veeg de pan schoon. Verhit de resterende 3 el olijfolie in de pan. Bak de rollade rondom bruin aan. Draai het vuur laag, schenk de appelsap in de pan en braad de rollade in 35-40 min. met deksel schuin op de pan gaar.
Bron: Delicious