Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 24 februari 2014

Bloemkool-champignonsoep

Ingrediƫnten
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 5 dl melk
  • zout, peper
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 5 el groene olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el peterselie, fijngesneden.

Bereiding
Kook in een soeppan de bloemkool in de melk en 5 dl water in ca. 10 min. gaar. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg evt. nog wat water toe, als de soep te dik is. Breng licht op smaak met zout en peper. Snijd de kastanjechampignons in piepkleine stukjes. Verhit in een koekenpan 4 el olie en bak de champignons met de knoflook en peterselie in ca. 5 min. goudbruin. Breng goed op smaak met zout en peper. Serveer de soep in een glas, schep in ieder glas een flinke schep champignonmengsel en een 1/2 el olijfolie.