Foto Simones kookboek

Foto Simones kookboek

maandag 24 februari 2014

Lagas stifado

Ingrediënten
  • 1 Haas in 12 stukken     
  • 3 3/4 dl rodewijnazijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 6 jeneverbessen, gekneusd
  • 6 mirthebessen   
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el gemalen koriander
  • 450 gram sjalotten, geschild
  • 3 dl volle rode wijn
  • 1 el kappertjes
  • 1 takje tijm.

Bereiding
Doe het vlees in een grote schaal met de azijn, knoflook, jenever- en mirthebessen en laurierblaadjes. Dek het vlees af en laat 24 uur marineren; keer het vlees regelmatig. Verwarm de oven voor op 180 C. Schep het vlees in een ovenschaal. Doe de marinade in een kleine steelpan en breng aan de kook. Schenk de marinade door een zeef over het vlees. Voeg de 2 el olijfolie, de honing, paprikapoeder, koriander, sjalotten, rode wijn en de kappertjes toe en zet de schaal ongeveer 20 min. in de oven. Verlaag de temp. naar 150 gr. en braad het vlees nog 2 1/2 uur. Voeg de tijm, zout naar smaak en 2 el olijfolie toe en braad het vlees nog ongeveer 15 min. Lekker met aardappelpuree en rode kool of spruitjes.


Bron: Tip Culinair